I.K.
Egzekutor

Piw: +58/-8
Mam burdel w głowie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 25 Lipiec 2010, 12:43:03 pm » |
|
Rozumiem, chujozding. Ale przyczepianie się do konkursu na banner i do strony na joomli to już przesada ; f
|
|
|
|
|
|
WYPIERDALAJ
|
|
|
Czesuaf
Soldier

Piw: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #16 : 30 Lipiec 2010, 19:09:01 pm » |
|
ale wy to przeżywacie, ja pierdole :> ktoś wam każe tam servery kupować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
convers
Członek
Piw: +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #17 : 30 Lipiec 2010, 19:09:22 pm » |
|
to jest legalne pajace ;x dziala na umowe zlecenie a NIP I REGON kretynie to nie jest to samo ;x REGON dostaje firma NIP osoba :\
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chrusta
Soldier

Piw: +15/-0
H3H3H3
|
 |
« Odpowiedz #18 : 30 Lipiec 2010, 20:36:23 pm » |
|
To wejdź sobie na stronę http://www.stat.gov.pl/regon/ zaznacz wg. numeru NIP i wpisz. Możesz zrobić screena i nam pokazać. NIP - osoba? Serverproject prowadzi jedna osoba? ...
|
|
|
|
|
|
: O 
|
|
|
|
DaKill
|
 |
« Odpowiedz #19 : 30 Lipiec 2010, 21:43:55 pm » |
|
NIP jest identyfikatorem podmiotu, który płaci podatek, czyli w tym przypadku firmy, która musi opłacać podatki od siebie. REGON z kolei jest identyfikatorem w rejestrze gospodarki narodowej.
Krócej - NIP jest rejestrem firm, które mają płacić podatki, a REGON rejestrem rzeczy gospodarczych.
|
|
|
|
|
|
 I'll be your commander.
|
|
|
FreeX
Członek
|
 |
« Odpowiedz #20 : 31 Lipiec 2010, 17:11:40 pm » |
|
Ja pierdole ale macie problemy życiowe nie kupujcie tam i tyle a nie przejmujecie się pojebami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
homie
|
 |
« Odpowiedz #21 : 31 Lipiec 2010, 17:43:04 pm » |
|
@Chrusta, DaKill: conversowi chodziło o co innego. Według tego co mówi, to można legalnie świadczyć takie usługi na umowę na zlecenie, przez co nie jest koniecznością posiadania zarejestrowanej spółki, bo usługi świadczy osoba fizyczna, a nie firma. Wątpię w legalność takiego podejścia. Zwłaszcza, że profil działalności tego hostingu nijak nie wygląda, żeby podpiąć to pod umowę na zlecenie. No ale na prawie podatkowym znać się dobrze nie znam, tutaj prawnik może to tylko rozstrzygnąć. W każdym razie nawet jeśli to jest legalne, to czy rozsądnym jest wynajmować serwery u osoby, która nawet nie pofatygowała się zarejestrować działalności? To tak, jakby do remontu domu wynająć Mietka spod monopolowego, który szuka pracy, zamiast poważnej firmy remontowej. Jeśli ktoś chce ryzykować, to proszę bardzo, ale potem nie płaczcie, że nie ostrzegaliśmy. Z postu niepowtarzalnego wynika, że administrator nie jest człowiekiem zbyt poważnym i nie podchodzi do końca fair do kwestii hostingu. Oczywiście to możne być jedynie pomówienie, w co wątpię, bo właśnie świadczy o nim brak wpisu REGON.
@FreeX: to chyba dobrze, że ktoś próbuje ostrzec innych przed zakupem tam, nie sądzisz? Po co niby na Allegro masz system komentarzy i ocen kontrahentów? Żeby ostrzec innych przed nieuczciwymi osobami. Jeśli sąsiedzi planują robić remont i ostrzeżemy ich, że wspomniany już Mietek spod monopolowego to pijak i partaczy swoją robotę, to nie popełnią oni naszego błędu i nie zatrudnią go.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 31 Lipiec 2010, 17:45:20 pm wysłane przez homie »
|
|
|
|
|
diament89
Członek
|
 |
« Odpowiedz #22 : 01 Sierpień 2010, 21:37:38 pm » |
|
Witam Administrację forum ,,http://www.gtamscripting.info/".
,,Kampania" przeciwko ServerProject.pl prowadzona przez użytkownika Niepowtarzalny nie jest zgodna z polskim prawem. Użytkownik Niepowtarzalny dopuścił się poniższych przestępstw:
- publikowanie treści oczerniających firmę na rzecz konkurencji, - publikowanie treści oczerniających firmę, - działanie na szkodę firmy, - obraza własciciela ServerProject.pl, - pogwałcenie postanowień ustawy uczciwej konkurencji
Informuję Administrację, iż materiał potrzebny do wszczęcia postępowania karnego wobec użytkownika Niepowtarzalny w postaci dowodów popełnionego przestępstwa został zabezpieczony i w przypadku braku reakcji sprawa zostanie bezzwłocznie zgłoszona na policję a w efekcie doprowadzi do rozprawy sądowej. Wnoszę o usunięcie wszelkich materiałów w ciągu 24 godzin od momentu publikacji ostrzeżenia.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpień 2010, 21:55:07 pm wysłane przez diament89 »
|
|
|
|
|
Czesuaf
Soldier

Piw: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #23 : 01 Sierpień 2010, 21:49:26 pm » |
|
Ok homie- tylko, że nie wiem albo jestem pojebany albo ktoś za bardzo się przejmuje grą. Mam servery na SP i jestem zadowolony. Jebie mnie to czy to jest robione na czarno, czy nie, nie laguje, da sie grać więc jestem zadowolony. A to, że ktoś (jeśli robi na czarno oczywiscie, bo mi sie zdaje ze jednak to jest legal ; ) ) chce sobie zarobić to mam wyjebane, połowa z was nie jest święta jeju... Sorry, że tak pisze na odjeb ale nie mam czasu : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DaKill
|
 |
« Odpowiedz #24 : 01 Sierpień 2010, 22:36:25 pm » |
|
Witam Administrację forum ,,http://www.gtamscripting.info/". Forum nie nazywa się ha te te pe, tylko "gtamscripting", bo to z http to jego adres. - publikowanie treści oczerniających firmę na rzecz konkurencji, Jaką firmę? W takim razie poproszę o NIP i REGON.
|
|
|
|
|
|
 I'll be your commander.
|
|
|
|
homie
|
 |
« Odpowiedz #25 : 01 Sierpień 2010, 22:46:50 pm » |
|
diament89: z tego co wymieniłeś, to zgodzę się tylko z tą obrazą. Nie reklamował innego hostingu, a przedstawiał jedynie fakty, które są ostrzeżeniem dla innych przed tym hostingiem. Dobrze wiesz, że drogą, którą przedstawiłeś nic nie zdziałasz. Ale postawię sprawę tak: widzę, że ze dwóch użytkowników jest zadowolonych z hostingu. Temat zdejmę, jeśli dostanę wytłumaczenie zarzutów niepowtarzalnego. Zwłaszcza interesuje mnie kwestia tego całego NIPu.
Czesuaf: wiesz, może wydźwięk akcji jest trochę zbyt ostry, ale tutaj mniej chodzi o samą grę, jak o kasę. Brak REGONu nie świadczy o profesjonalizmie. Wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś chce prowadzić taki biznes, to powinien go zarejestrować. Jeśli ktoś podchodzi do tego nieprofesjonalnie w tej kwestii, to prawdopodobnie będzie tak podchodził do innych kwestii, jak na przykład obsługa techniczna serwerów czy zapewnianie odpowiednich warunków gry. Pewnie, są wyjątki, ale temat niepowtarzalnego pokazał jaką wizytówkę sobie wystawia admin SP. Większość hostingów niszowych prowadzonych przez dzieci, które nie potrafią sobie poradzić z żadnym włamaniem czy awarią, to wykupiony serwer (najczęściej jakiś RPS, żeby taniej wyszło). ServerProject wydaje się mieć większą ilość klientów, stąd w miarę duża akcja, żeby ostrzec potencjalnych niezadowolonych klientów. Gdyby chodziło o hosting z powiedzmy pięcioma klientami, to jeden oszukany w tą czy w tą nie robi różnicy. Tutaj natomiast chodzi o dziesiątki klientów. Choć przyznam, że może szumu narobiło się aż nadto i patrząc na rozwój sytuacji możliwe, że zbyt pochopnie to przypiąłem ^^ Ale tam, pożyjemy, zobaczymy.
//
DaKill: touche! Nie zwróciłem na to uwagi (zwłaszcza to drugie) : P
//Edit: drobne poprawki gramatyczne. Dochodzi 3:00, teraz mam spokój i głowę na poprawnie tego, czego nie mogę powiedzieć o momencie pisania posta.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2010, 02:58:58 am wysłane przez homie »
|
|
|
|
|
|
Conan
|
 |
« Odpowiedz #26 : 02 Sierpień 2010, 00:47:57 am » |
|
Temat zdejmę, jeśli dostanę wytłumaczenie zarzutów niepowtarzalnego A może być odparcie argumentów (a dokładniej braku argumentów diamenta ? - publikowanie treści oczerniających firmę na rzecz konkurencji, - publikowanie treści oczerniających firmę, - działanie na szkodę firmy, - pogwałcenie postanowień ustawy uczciwej konkurencji
Przedsiębiorstwo (lub inaczej jednostka gospodarcza) - wyodrębniona prawnie, organizacyjnie i ekonomicznie jednostka, prowadząca działalność gospodarczą.ŹródłoWięc o jakiej firmie mowa ? Na oczy nie widziałem ani numeru REGON ani prawdziwego NIPu. Co więcej Firmę przedsiębiorcy ujawnia się we właściwym rejestrze - oznacza to, że firma jest jawna, tzn. każdy może ją poznać, wynika z tego, że ukrywanie takich rzeczy nie służy nikomu (bo są one jawne) co więcej każdy przedsiębiorca ma obowiązek ujawnić takie dane - aby firmy windykacyjne lub indywidualne osoby mogły ściągać swoje należności - więc ja ponowię swoją prośbę o ujawnienie mi tych danych. Podsumowując: Brak REGONU = Niezarejestrowana działalność = Niemożna mówić tu o firmie = Brak konkurencji - obraza własciciela ServerProject.pl,
Pokaż mi co nazywasz obrazą. Ja tu widzę tylko i wyłącznie działanie społeczne na rzecz ochrony konsumenta przed potencjalnym naciągaczem. Jeżeli kogoś interesuje dyskusja nt. ServerProject.pl to zapraszam tutaj
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2010, 00:51:17 am wysłane przez Conan »
|
|
|
|
|
DiDok
Użytkownik

Piw: +2/-0
|
 |
« Odpowiedz #27 : 02 Sierpień 2010, 01:18:40 am » |
|
Witam Administrację forum ,,http://www.gtamscripting.info/".
,,Kampania" przeciwko ServerProject.pl prowadzona przez użytkownika Niepowtarzalny nie jest zgodna z polskim prawem. Użytkownik Niepowtarzalny dopuścił się poniższych przestępstw:
- publikowanie treści oczerniających firmę na rzecz konkurencji, - publikowanie treści oczerniających firmę, - działanie na szkodę firmy, - obraza własciciela ServerProject.pl, - pogwałcenie postanowień ustawy uczciwej konkurencji
Informuję Administrację, iż materiał potrzebny do wszczęcia postępowania karnego wobec użytkownika Niepowtarzalny w postaci dowodów popełnionego przestępstwa został zabezpieczony i w przypadku braku reakcji sprawa zostanie bezzwłocznie zgłoszona na policję a w efekcie doprowadzi do rozprawy sądowej. Wnoszę o usunięcie wszelkich materiałów w ciągu 24 godzin od momentu publikacji ostrzeżenia.
Pozdrawiam.
Poproszę numer REGON "firmy" serverproject.pl, jeżeli poprawny numer REGON albo NIP właściciela działalności, figurujący w Krajowym Rejestrze Sądowym nie zostanie dostarczony w ciągu 24 godzin składam doniesienie do Urzędu Skarbowego o nielegalnej działalności gospodarczej i nieodprowadzaniu podatku z działalności zarobkowej (i będę miał w dupie że donoszę, idea jest jak najbardziej słuszna)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2010, 18:30:26 pm wysłane przez DiDok »
|
|
|
|
|
|
homie
|
 |
« Odpowiedz #28 : 02 Sierpień 2010, 02:50:40 am » |
|
Pan Jakub jestem kretynem Dopiero spostrzegłem, że literówka autora uchroniła go przed tym zarzutem. Pan Jakub oszalał Nad tą "obelgą" można polemizować. Resztę można podciągnąć co najwyżej pod pomówienia, choć jeśli niepowtarzalny ma rację, to nawet i tego mu zarzucić nie można. Numer NIP podany przez Jakuba Bilana jest poprawny i najprawdopodobniej należy do niego, co możemy wywnioskować odwiedzając tę stronę (przypomnę, że NIP podany na stronie to 6222677924) lecz nijak nie ma możliwości sprawdzenia tego z całą pewnością, gdyż numery NIP osób prywatnych nie posiadających własnego przedsiębiorstwa nie są dostępne publicznie. Osobiście nadal zastanawiam się nad legalnością tego rozwiązania. Umowa na zlecenie. Czy da się tak określić działalność ServerProject?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2010, 03:00:39 am wysłane przez homie »
|
|
|
|
|
|
Conan
|
 |
« Odpowiedz #29 : 02 Sierpień 2010, 12:05:51 pm » |
|
NIP jako NIP osoby prywatnej może i jest poprawny, ale jako NIP 'działalności gospodarczej' poprawny już nie jest. Umowa zlecenia to umowa między dwoma stronami. Taka umowa dotyczy wykonania jakiejś czynności dla zleceniodawcy przez zleceniobiorcę (bądź jego zastępce), może to być odpłatnie lub nie (zależy jak strony się dogadają). Wniosek jest prosty. Tego podciągnąc pod to sie nie da ponieważ Pan Jakub czerpie z tego zysk i wynajmuje serwer od kogoś (nie widzę tu żadnego działania, które podchodziłoby pod zlecenie).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|